• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Size En Yakın Geleneksel Tıp Merkezini Bulmak İçin
Forum Sayfamızı Ziyaret Ediniz veya Buraya Tıklayınız
  
 
REKLAM

deneme reklam

KURŞUN ZEHİRLENMESİ VE HACAMAT


 



KURŞUN ZEHİRLENMESİ VE HACAMAT

 

   Kurşun zehirlenmesine neden olacak kadar kurşuna maruz kalmak belki akü, metal fabrikasında çalışan veya atış poligonunda çalışan birisi için söz konusu olabilir. Ancak egsoz gazları, ilaç ve kozmetik sanayi, hatta tarım ilaçlarında kurşun bileşenleri kullanılması vb. nedenlerden dolayı özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların maruz kaldığı pek çok ağır metalden biri de kurşundur.

   Yüksek miktarda kurşuna maruz kalmak felç, koma, solunum durması hatta ölüme kadar neden olabilir. Düşük miktarda maruz kalındığında zeka geriliği, davranış bozuklukları, cinsel sorunlar vb. pek çok etkisi olmakla beraber en yaygın etkisi kansızlığa neden olmasıdır. Kanda yükselen kurşun değeri hemoglobin sentezini azaltarak kan değerlerini düşürür.  Kurşun vücutta depolanan ve vücuttan atılımı zor olan bir metaldir. Vücutta en çok kemik, yumuşak doku ve çeşitli organlarda birikebilmektedir. Vücuttan atılımı başlıca idrar yolu ile olur. Az miktarda dışkı ve ter ile de atılabilir.

   Kanda kurşun değerleri eğer 100ml. kanda 25 mikrogram ve altındaysa zararsız kabul edilmektedir. 100ml. kanda 30 mikrogram ve üzerinde ise önemli ölçüde kurşuna maruziyet söz konusudur. 100ml. kanda 60 mikrogram ve üzerinde ise kurşun zehirlenmesi anlamına gelmekte olup Şelasyon tedavisi denilen tedaviye başlanması gerekmekte olduğu söylenmektedir. Tek başına kanda ölçülen kurşun değerleri yanıltıcı olabilmektedir.

   Şelasyon tedavisi kısaca vücutta toksik etki yapan ağır metalleri yakalayarak zehirleyici etkisini azaltma ve vücuttan atılmasını sağlamayı amaçlayan diğer kimyevi maddelerdir. Kurşun, civa, arsenik vb. ayrı ayrı toksik maddeler için ayrı ayrı şelasyon maddeleri üretilmektedir. Her ilaçta olduğu gibi Şelasyon maddelerinin de ciddi yan etkileri görülmektedir. Yan etkisi ve riskleri azaltmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir.

   En iyi tedavi korunmak. Özellikle küçük yaşta çocukların tırnak yeme, bulduğu şeyi ağzına götürme veya toz toprakla maruziyet durumlarında kurşun seviyelerinin yükseldiği görülmektedir. Ayrıca çevremizde bizi etkileyecek aklımıza gelmeyecek kadar zehirleyici kaynaklar bulunmaktadır. Bunları araştırıp kendimiz ve çocuklarımızı korumamız en başarılı ve yan etkisi olmayan bir tedavi türüdür. Örneğin kurşunsuz benzin kullanmak bile bir başlangıç olabilir.

   Hacamat ve kandaki kurşun değerlerine gelince; tek başına hacamat bütün sorunu çözer diyemeyiz ama katkısı olacağını öngörmekte zor değil. Kemik, karaciğer, beyin veya böbrekte biriken kurşunu direk olarak hacamat ile etkilemek mümkün görünmese de, kan alarak kandaki değerlerin düşmesine yardımcı olunabilir. Düzenli ve ölçülü bir şekilde hacamat yaparak kanda kurşun seviyesi düşürülür ve kemik dokuda ve diğer dokularda biriken kurşun tekrar kana geçer ve kandaki değerleri  yükseldikçe tekrar hacamat yapılarak, kan aldıkça tüm vücuttaki kurşunun atılımına destek olunacağı mantıktan uzak görünmüyor. Ancak açık fikirli uzmanlarımız tarafından hacamatın bilimsel metotlarla araştırılarak,  etkisinin bilimsel şekilde ortaya konulması gerekmektedir.

   Kızılay da alınan kan gibi normal venöz damardan kan alınması, bu teori etkili ise elbette o da etkilidir. Ancak hacamatın biraz daha fazla katkısı olması beklenir. Şöyle ki: kurşunun vücuttan atılımı az da olsa bir kısmı ter yolu iledir, ayrıca kurşun yumuşak dokuya da yerleştiği bilinmektedir. Sırttan yapılan hacamatta cilde uygulandığı için hem yumuşak dokuya hem ter kanallarına yaklaşıldığı için ekstra katkısı olması umulur. Hacamat konusunda uzman bir sağlık çalışanı her seansta hacamat bölgesini değiştirerek daha yüksek fayda sağlanmasına vesile olabilir.

   Bir önemli konu da şudur: hacamat konuya hakim uzman hekimler ve sağlık çalışanları tarafından yapılırsa çok daha güvenli olacaktır.

   Sağlıklı günler dileriz.

klinikhacamat.com

 

 

Kaynakça:

1-https://www.centro.com.tr/wp-content/uploads/2018/12/Kur%C5%9Fun-Zehirlenmesi.pdf

2-http://docs.neu.edu.tr/staff/serdar.susever/4%20kursun2_178.pdf

3-http://www.hisam.hacettepe.edu.tr/ismeslekhastaliklari/agirmetalselasyon.pdf

  
667 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın